top of page

Hoe werkt haptotherapie?

Hoe lang een traject duurt is op voorhand niet te zeggen. Dat hangt af van je ontwikkelvraag en het tempo waarin jij de beweging en verandering in gang kan zetten. Jij hebt de regie en bepaalt het tempo, ik loop alleen tijdelijk met je mee….

Een traject is opgebouwd uit 3 fases en ligt gemiddeld rond de 10 sessies. Tijdens de intake (1 - 3 sessies) leren we elkaar goed kennen en maken je ontwikkelvragen zo concreet mogelijk. Vervolgens vertalen we dit in doelen en stellen we samen een behandelplan op: dit bepaalt de richting en het kader van de therapie. Tussentijds en na afloop evalueren we waar je staat en wat we bereikt hebben.

Een sessie duurt ongeveer 50 tot 60 min, waarin aandacht is voor gesprek, oefeningen, bijbehorende reflectie en de vertaalslag naar het dagelijkse leven. In deze sessies is het uitgangspunt ervaren en bewust worden en ga je lijfelijk voelen wat je al goed kan en wat je nog wil ontwikkelen. Hierdoor leer jij jezelf beter kennen en ga je ervaren welke ruimte jij hebt of inneemt in relatie tot anderen. Door nieuwe kanten aan jezelf te ontdekken en andere posities uit te proberen ontwikkel je extra mogelijkheden en daarmee de keuze om er op een andere manier mee om te gaan.

 

Interesse

 

 

bottom of page